Familieruzie


Mediation bij familiekwesties

Ruzies komen in de beste families voor. Vaak zijn ze met een goed gesprek snel de wereld uit. Maar wat doe je als het zo uit de hand loopt dat er niet meer met elkaar gepraat wordt?

Wanneer je bijvoorbeeld als broers en zussen ineens verantwoordelijk wordt voor de mantelzorg voor jullie ouders is er veel te bespreken met elkaar. Maar wat doe je als een broer of zus niet (meer) te benaderen is voor overleg? Of als een broer of zus niet kan of wil helpen en jij jezelf en je gezin helemaal voorbij loopt?

En wat als jullie ouders er niet meer zijn en er veel geregeld moet worden rond hun overlijden en de erfenis?

Misschien ben je er wel getuige van dat twee of meer familieleden een enorme ruzie hebben en heb je het gevoel dat je gedwongen partij moet kiezen. Maar de familieband met alle partijen is belangrijk voor je. Hoe kom je daar uit als ieder gesprek op ruzie of teleurstelling uitloopt?

Wanneer je merkt dat ergens moeilijk of niet meer over te praten valt, terwijl het wel nodig is dat jullie samen dingen bespreken en doen, of wanneer je merkt dat jullie ouders  verdrietig zijn over de situatie, of wanneer je de band gewoon graag zou herstellen, kan mediation helpen.

Als mediator help ik jullie om wèl weer samen in gesprek te gaan en om naar elkaar te luisteren. Zo kunnen wrijvingen en irritaties uitgesproken worden en kan er veel helder worden over wat er nu ècht speelt. Ik help jullie om samen oplossingen te vinden en om afspraken te maken voor de toekomst, waarmee jullie allebei tevreden zijn. Zodat het tussen jullie weer wordt zoals het was, of om tot een goed werkbare situatie te komen.