Familieruzie

Mediation bij familiekwesties

Ruzies komen in de beste families voor. Meestal zijn ze met een goed gesprek snel de wereld uit. Maar wat doe je als het zo uit de hand loopt dat er niet behoorlijk meer met elkaar gepraat wordt?

Als jullie relatie als (huwelijks-)partners niet lekker meer loopt maar je de relatie nog niet op wilt geven en een bezoek aan een relatietherapeut echt een brug te ver is kun je ook kiezen voor mediation. Een goed gesprek kan zoveel verduidelijken en oplossen.

Ook wanneer je bijvoorbeeld als broers en zussen ineens verantwoordelijk wordt voor de mantelzorg voor jullie ouders, is er veel te bespreken met elkaar. Maar wat doe je als een broer of zus niet (meer) te benaderen is voor overleg? Of als een broer of zus niet kan of wil helpen en jij jezelf en je gezin helemaal voorbij loopt? En wat als jullie ouders er niet meer zijn en er veel geregeld moet worden rond hun overlijden en de erfenis?

Misschien ben je er wel getuige van dat twee of meer familieleden een enorme ruzie hebben en heb je het gevoel dat je gedwongen partij moet kiezen. Maar de familieband met alle partijen is belangrijk voor je. Hoe kom je daar uit als ieder gesprek op teleurstelling of nog meer ruzie uitloopt?

Wanneer je merkt dat ergens moeilijk of niet meer over te praten valt, terwijl het wel nodig is dat jullie samen dingen bespreken en doen, of wanneer je merkt dat jullie ouders  verdrietig zijn over de situatie, of wanneer je de band gewoon graag zou herstellen, kan mediation helpen.

Als mediator help ik jullie om wèl weer samen in gesprek te gaan en om naar elkaar te luisteren. Zo kunnen ruzies en irritaties uitgesproken worden en kan er veel helder worden over wat er nu ècht speelt. Ik begeleid jullie bij deze gesprekken, om zo samen oplossingen te vinden en om afspraken te maken voor de toekomst, waarmee jullie allebei tevreden zijn. Zodat het tussen jullie weer wordt zoals het was, of om tenminste tot een goed werkbare situatie te komen.