Burenruzie

Mediation bij burenruzies

De rijdende rechter. Je hebt er misschien weleens naar gekeken en je verbaasd over hoe het mogelijk is dat dingen zó uit de hand kunnen lopen. Maar het kan je zomaar overkomen! Die leuke nieuwe buren blijken opeens hele andere ideeën te hebben over de hoogte van jullie schutting, die jij al jaren hebt staan. Of de huisdieren van de buren zitten veel liever in jouw tuin en graven naar hartenlust onder je mooie planten als jij naar je werk bent. En de buurjongen die ineens mee lijkt te willen doen aan een talentenjacht met zijn keiharde muziek, maakt je horendol en je neemt je voor om de politie maar eens te bellen. Praten met je buren helpt al lang niet meer. Jullie willen geen pakjes meer voor elkaar aannemen bij de deur en elke keer dat je door je voordeur stapt kijk je of de buren dat niet net toevallig ook doen. Het liefst wil je doen alsof ze niet bestaan! De rest van de buren hebben het er ook al over en dat maakt de sfeer niet beter.

Maar verhuizen is geen optie en je wilt bij mooi weer wel lekker in je tuin of op je balkon kunnen zitten. In alle rust natuurlijk. Dan kan het goed zijn om zelf de eerste stap te zetten om jullie situatie te verbeteren en te kiezen voor mediation.

Als mediator help ik jullie om toch weer met elkaar in gesprek te gaan en om te onderzoeken wat voor ieder van jullie werkelijk belangrijk is. Ik help jullie om (weer) naar elkaar te luisteren zodat er over en weer nieuwe inzichten kunnen worden gevormd en er begrip en respect voor elkaar kan ontstaan. Ik help jullie om samen oplossingen vinden en om goede afspraken te maken, waarmee jullie allebei tevreden zijn. Tenslotte is het nu eenmaal zo dat een goede buur beter is dan een verre vriend.

Als bemiddelaar ben ik ook nauw betrokken bij Beterburen buurtbemiddeling. Neem jij het initiatief om die zeurende ruzie eindelijk te stoppen, bel dan: 085-9022810 of stuur een mail naar: info@beterburen.nl.

Buurtbemiddeling via Beterburen is altijd gratis. Jullie inzet om er samen uit te willen komen is een vereiste. Buurtbemiddeling is alleen voor burenruzies en behandelt geen familieconflicten of echtscheidingen.