Conflict

Soms loopt een relatie die eerder nog goed was even niet meer zo lekker. Je merkt dat jullie langs elkaar heen praten en alles wat je zegt lijkt verkeerd te vallen. Er ontstaan fikse ruzies en na verloop van tijd weet je niet meer hoe je het op moet lossen. 

Een conflict of ruzie kost veel energie. Je ontloopt elkaar, bent boos, verdrietig en slaapt slecht. Je kunt je moeilijk concentreren op je werk en je voelt je er soms letterlijk ziek van.  Vaak heeft je omgeving er ook last van. Denk maar aan kinderen bij een echtscheiding, collega’s op je werk, buren, vrienden die erbij betrokken raken en familieleden die soms machteloos toezien. 

Wanneer het conflict verder escaleert en je het liefst de politie wilt bellen vanwege burenoverlast, of als je een advocaat wilt inschakelen bij jullie echtscheiding of bij het verdelen van de erfenis na overlijden van ouders, maakt dat het er vaak niet beter op. Bovendien kost het zetten van juridische stappen veel geld, het is een langdurig traject en de uitkomst is onzeker.  

Terwijl je eigenlijk gewoon wilt dat het stopt. Liefst zo snel mogelijk. Zodat de rust terugkeert en je weer door kunt met de dingen die je liever doet.