Oplossing

Als je samen verder wilt of moet, kan mediation helpen. Wanneer je liever zelf de verantwoordelijkheid neemt en wilt kunnen beslissen over je eigen toekomst in plaats van beslissingen op te laten leggen door de rechter of een andere partij, dan is mediation mogelijk iets voor jullie. Een belangrijk voordeel van de keuze voor mediation is dat het eerste gesprek vaak al op korte termijn kan plaatsvinden. In veel gevallen kunnen jullie al na een paar gesprekken samen weer verder. 

Als mediator ben ik een neutrale en onafhankelijke conflictbemiddelaar. Door vragen te stellen en goed naar jullie allebei te luisteren, creëer ik het klimaat waarin jullie weer met elkaar in gesprek kunnen raken om er zo samen uit te komen. Mediationgesprekken vinden plaats in een sfeer van rust, veiligheid en vertrouwelijkheid. Een sfeer waarin er (eindelijk) naar je geluisterd wordt en waarin je je gehoord voelt. Bij mediation komt jullie conflict bovendien niet (meer) op straat te liggen.  

Mediation is niet oneindig water bij de wijn doen om er uit te komen. Het is een methode waarbij ik jullie help om jullie conflict samen te beëindigen en om oplossingen te vinden waarmee jullie allebei tevreden zijn. Oplossingen die houdbaar zijn. Ook in de toekomst.onda

Bekijk deze video om een indruk te krijgen van wat mediaton is.