Mediation en wadlopen

 

Mediation en wadlopen is misschien geen voor de hand liggende combinatie. Maar voor wie zich in een conflict geplaatst ziet is het soms een goed idee om eens lekker uit te waaien en wat tot rust te komen in de open ruimte en de prachtige natuur van het wad. Een wandeling waarbij je even helemaal weg bent van alle hectiek, kan heel verhelderend werken en enorm helpen om nieuwe inzichten op te doen die je vooruit brengen. Als MfN Registermediator en Reiki Master kan ik daarbij ondersteunen.

Onder begeleiding van een ervaren wadloopgids, wandelen we gedrieën over het wad. Geen monstertocht, maar met als doel om allereerst te ontspannen. Het gaat dus nadrukkelijk niet om mediation onderweg!

Tijdens de wandeling ben ik je communicatiedeskundige, luisterend oor en vraagbaak. Onderweg valt veel moois te zien. De gids kan daar onderweg ook veel over vertellen.

Wanneer je in conflict bent met een familielid, collega of partner of wanneer je van dichtbij merkt dat mensen die belangrijk voor je zijn verwikkeld zijn in een conflict zoals bijvoorbeeld een echtscheiding, kan je dat behoorlijk leegzuigen. Je wilt niet in die conflictsituatie blijven zitten maar weet even niet hoe je het moet oplossen. Je wilt ook niet toekijken naar hoe mensen die belangrijk voor je zijn continue met elkaar ruziën. Bij scheidingen zijn vaak (klein)kinderen betrokken. Wat kun je dan doen? Waar begin je en hoe pak je dat aan? Kan dat op een zo kort mogelijke termijn? Dit zijn zomaar wat zaken die mensen enorm bezig kunnen houden.

Als je na de wadwandeling voor mediation wilt kiezen om het conflict samen met de ander op te lossen, kun je me vragen (als je dat zelf niet meer lukt) om hem of haar voor je te benaderen. Wanneer ik contact met de ander opneem is het vanzelfsprekend dat deze persoon ook zijn of haar verhaal bij mij mag doen tijdens een thuisbezoek of op een andere fijne(re) locatie.  Als deze persoon ook besluit dat mediation een goede keuze voor jullie beiden zou zijn kan er gekeken worden naar mogelijkheden voor een eerste gezamenlijk gesprek.

Heb je naar aanleiding van wat je zojuist gelezen hebt nog vragen over wandelen op het wad met de mediator? Neem dan gerust vrijblijvend contact met mij op.

Meer weten over bijzondere wadlooptochten? Neem dan een kijkje op: www.wadlopenmetprivegids.nl

Jouw privacy

Alant Mediation gaat zorgvuldig en discreet om met de informatie die je ons toevertrouwt. Wil je weten hoe precies? Bekijk onze privacyverklaring.