Arbeidsmediation

Arbeidsmediation

Als ondernemer en werkgever investeert u in uw werknemers. U laat ze de juiste opleidingen volgen, investeert in team building, cursussen en workshops en u ziet er op toe dat de werksfeer zo optimaal mogelijk is. Daarnaast zorgt u voor goed ingerichte werkplekken en voor het klimaat van de ruimten waarin gewerkt moet worden. Waar dat nodig is, zorgt u voor beschermende kleding en het juiste werkmateriaal. Kortom, u doet er alles aan om te zorgen voor tevreden medewerkers. Tenslotte zorgen tevreden medewerkers voor tevreden klanten en voor de groei van uw bedrijf.

Maar als twee medewerkers onderling, of een medewerker en diens manager met elkaar in conflict raken, kan dat zorgen voor een nare, steeds verder escalerende ruziesfeer in het bedrijf, die bovendien voelbaar is voor uw klanten. En een medewerker die in conflict is met een collega of manager kan daar zo veel last hebben, dat hij/zij besluit zich ziek te melden. Vervelend wanneer beide medewerkers  belangrijk zijn voor uw bedrijf, omdat ze allebei goed werk lever(d)en. Bovendien moet de zieke medewerker (tijdelijk) vervangen worden terwijl de kosten gewoon door gaan.

Om te voorkomen dat u belandt in een kostbare, slepende, juridische procedure is een goed gesprek tussen deze medewerkers een betere oplossing. Het inschakelen van een neutrale, onafhankelijke conflictbemiddelaar zoals een mediator, kan dan een goede keuze zijn. De mediator luistert, onderzoekt het conflict en de onderliggende belangen en helpt de medewerkers om samen te zoeken naar passende oplossingen en het maken en vastleggen van goede afspraken.  

Afspraken die werkbaar en houdbaar zijn en dat in de toekomst ook blijven. In het belang van uw medewerkers èn van uw bedrijf.

Als werkgever kunt u de mediator benaderen voor informatie en advies over de te volgen weg. Daarna neemt de mediator contact op met beide medewerkers en gaat met ze in gesprek.

Jouw privacy

Alant Mediation gaat zorgvuldig en discreet om met de informatie die je ons toevertrouwt. Wil je weten hoe precies? Bekijk onze privacyverklaring.